Exposure of inspiratie?

Exposure of inspiratie?

 

Elke zichzelf respecterende ondernemer moet zich laten zien aan zijn (potentiele) klanten. Doe je dat niet, dan verkoop je niks. Simpel zat. En omdat ik graag mijn kunstwerken aan de man (en vrouw) wil brengen is het tijd voor actie. Tot op heden voldeed onze huiskamer als galerie. Of confronteerde ik argeloze vrienden/collega’s met een reeks I-phone foto’s. En niet geheel zonder succes. Maar het kan beter. Zorgvuldig vooronderzoek (lees: Googelen) leert dat “it’s al about exposure”. Op internet wel te verstaan. En social media.  Zonder dat ben je bij voorbaat kansloos en is je business gedoemd te mislukken. Dus tataaaa,  hier is ie dan mensen: mijn eigen website en mijn eerste blog. Zodat jullie de mens achter de kunstenaar kunnen leren kennen (Edsger dus; die mijn site online zet, want ik weet niet hoe dat moet)en jullie het creatieve proces van dichtbij kunnen volgen (nee, geen Bob-Ross instructie video’s).

 

In versneld tempo leer ik over WordPress, Widgets, Plugins en Responsive sites (dat is dat je site zich vanzelf aanpast aan het apparaat waar je m op bekijkt; wist je niet he?). Gelukkig heb ik goede eerste (en tweede en derde) lijns support hier in huis, want in tegenstelling tot wat sommigen van mij denken, ben ik niet bepaald een expert.

 

Welnu, naast digitale exposure meende ik er ook goed aan te doen mijn werk hard copy te laten zien aan mijn medemens. In de vorm van (min of meer illegale) deelname aan de Delftse atelierroute.  De aanmeldtermijn reeds lang verstreken wist ik mij op slinksche wijze toch toegang te verschaffen tot dit evenement simpelweg omdat mijn ateliergenoot deelnam. En om in haar atelier te komen moet je door het mijne. Daarmee passeerde ik ook schaamteloos de ballottage commissie, die het kunstminnend publiek moest behoeden voor inferieur geknutsel.

 

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Vrij snel werd echter duidelijk dat vooral het historische pand de aandacht trok (monumentendag was toch echt een paar weken geleden), dat men graag de foto’s van eigen werken wilde laten zien (“ kijk ik maak aquerellen, dit is de hond, dit is de kat en oh ja, dit zijn de kleinkinderen… ) en om de stemming er in te houden werd mij vooral ook heel vaak verteld dat er in de kunst toch echt “ geen droog brood te verdienen viel”. Verder viel de gemiddelde leeftijd van de bezoeker op (ik verdenk de Zonnebloem er van dat ze de route op hun dagprogramma hebben gezet).

 

Maar de dag erna was top! Leuke mensen over de vloer; oprechte interesse voor m’n werk. En veel vrienden en familie die zelf ook aan het schilderen gingen. Maar het allerleukste was de foto die ik aan het einde van de dag ontving: na hun bezoek hebben Robbert Jan en de kinderen mijn atelier nagebouwd van Lego! Compleet met schildersezel en kunstwerk met toren! Hoe cool is dat? Ik zeg “ it’s all about inspiration!”

lego atelier

Tenslotte: @mevrouw uit Delft die zondagochtend binnenstapte; wat leuk dat u de Nieuwe Kerk zo mooi vond. Hij zal prachtig staan in de woonkamer van uw vriendin in Amerika. Wilt u nog laten weten of u overgaat tot aanschaf?

 

 

 

3 Replies to “Exposure of inspiratie?”

  1. Goed verhaal mevrouw de kunstenaar. En ik weet echt wel wat responsive is:-). Wanneer heb je een keer openhuis? We zijn benieuwd naar je werk

  2. Wat ontzettend leuk om jouw site te bezoeken en prachtige dingen maak je !! En stiekem ook een beetje trots dat de workshop welke je hier hebt gevolgd, je aangezet heeft tot verdere inspiratie. Ik weet nog goed wat je toen maakte die dag en het was toen ook al te merken dat je het in “je vingers” had hoor !! Succes verder !! Hartelijke groeten, Joke Albers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *