Over mij

Schilderen om te Genieten

Er zijn zo veel mooie plekjes op deze wereld. Dichtbij huis of juist verder weg. Misschien ben je er al geweest en heb je een mooie herinnering. Of wil ikzelfje er nog naar toe en staat het op je verlanglijst. Dat is wat ik in mijn schilderijen weergeef: de bewondering voor een mooie plek. En als het aan je muur hangt kun je ervan genieten; van hoe het was, of hoe het zal zijn als je er naartoe gaat.

De kleuren vertellen hun verhaal. Maar ook de structuur. Het is heerlijk om de verf te schilderen, te smeren, te boetseren en te zien welk effect dat heeft. Laag voor laag een schilderij opbouwen totdat het nieuwe plaatje klopt. Wanneer dat is, is altijd een verrassing.

Mijn schilderijen zijn een beetje abstract en toch herken je meteen wat en waar het is. Met een paar strepen of stippen suggereer ik een dak, een schaduw of water. Kom je dichterbij, dan zie je alle kleuren en ontdek je steeds nieuwe details.

Schilderen is meer dan alleen een mooi plaatje maken. Het is je “creatieve ik” aanzetten. Het is lef hebben om de eerste streken op een leeg doek te zetten. Het is geduld hebben om iets te laten ontstaan. Het is trots als het lukt. En het is genieten als jij en anderen er van genieten.  Mooi toch?!

Ik schilder met veel plezier.  Minstens net zo leuk is het als iemand je werk zo mooi vindt en het aan de muur wil hebben. Vind je een van mijn schilderijen mooi of wil je iets laten maken? Neem dan contact met me op en/of kom een keer langs in mijn atelier!

Caroline